In de pers

Ikazia Ziekenhuis Rotterdam uitgeroepen tot Meest Patientvriendelijke Ziekenhuis

Utrecht, 20 september 2012 - Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam is het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland en wint daarmee een Nationale Zorg Jaarprijs 2012. Dit is bekendgemaakt tijdens het tweede Nationale Zorg Jaarprijs Gala (NZJ), dat dit jaar plaatsvond aansluitend op het Nationaal Congres Gezondheidszorg in Nieuwegein. De Nationale Zorg Jaarprijzen worden jaarlijks toegekend voor bijzondere zorgprestaties in Nederland.

2012-09-20 22:38:13 lees verder

De ZonMw Parel uitgereikt voor nieuw concept van gezondheid

Arts en onderzoeker Machteld Huber van het Louis Bolk Instituut ontvangt op 20 september 2012 een ZonMw Parel voor haar zoektocht naar een nieuw concept van gezondheid. Hierin is gezondheid het vermogen van mensen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven. Dit gezondheidsconcept richt zich niet louter op een toestand van ‘compleet welbevinden', zoals centraal staat in de huidige definitie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) . Pauline Meurs, voorzitter ZonMw, reikt haar de Parel uit tijdens een bijeenkomst van de Nationale Zorg Jaarprijs.

2012-09-20 22:38:05 lees verder

Toplijsten ziekenhuizen bekend

Op donderdag 20 september is bekend gemaakt welke ziekenhuizen de Nationale Zorg Jaarprijs Voor 'Meest patiënt vriendelijke ziekenhuis' en 'Top ziekenhuis overall' verdienen De prijzen zijn uitgereikt tijdens het Nationale Zorg Jaarprijs Gala i.s.m. en op de avond van het Nationaal Congres Gezondheidszorg.

2012-09-20 22:37:56 lees verder

Genomineerden ‘Het meest aantrekkelijke ziekenhuis om voor te werken’ bekend

Drie ziekenhuizen zijn genomineerd voor de Nationale Zorg Jaarprijs (NZJ) van ‘Het meest aantrekkelijke ziekenhuis om voor te werken’. De winnaar wordt op 20 september 2012 tijdens het Nationale Zorg Jaarprijs Gala (NZJ) in Nieuwegein bekendgemaakt. Henk Bakker, voorzitter van de Vereniging van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), is voorzitter van de vakjury. “De reacties laten goed zien hoe belangrijk voldoende doorgroeimogelijkheden en een goede onderlinge werksfeer zijn.”

2012-09-14 17:36:58 lees verder

Patientbejegening speelt steeds grotere rol in keuze voor een zorginstelling

Ziekenhuizen staan, deels door de invloed van social media, steeds meer open voor de mening en feedback van hun patiënten. Naast bekwaamheid en kundigheid speelt ook de patiëntbejegening een steeds grotere rol in de gezondheidszorg. Een recent uitgevoerde analyse door MarketResponse laat zien dat zaken als omgangsmanieren, persoonsbenadering en informatievoorziening in hoge mate de patiëntvriendelijkheid bepalen.

2012-08-29 11:54:35 lees verder

Eerste inschrijvingen ‘Meest aantrekkelijke ziekenhuis om voor te werken’ binnen

De Nationale Zorg Jaarprijs (NZJ) reikt dit jaar voor de tweede maal de award uit voor ‘Het meest aantrekkelijke ziekenhuis om voor te werken’. De award, georganiseerd in samenwerking met V&VN, wordt uitgereikt tijdens het Nationale Zorg Jaarprijs Gala. Dit vindt plaats tijdens het 16e Nationaal Congres Gezondheidszorg op 20 september 2012 te Nieuwegein.

2012-08-01 14:44:15 lees verder

NZJ Gala 2012 werkt samen met Nationaal Congres Gezondheidszorg

Utrecht, 28 juni 2012 - Het tweede Nationale Zorg Jaarprijs (NZJ) Gala vindt dit jaar plaats tijdens het Nationaal Congres Gezondheidszorg (NCG) op 20 september 2012 in het NBC-evenementencentrum in Nieuwegein. Na afloop van het congres vindt het NZJ Gala plaats. Tijdens dit gala reikt de NZJ zes jaarprijzen uit, waaronder voor 'Topziekenhuis overall' en voor 'Topkliniek'. Daarnaast zijn er vakjury- en publieksprijzen, waaronder 'Meest aantrekkelijke ziekenhuis om voor te werken' en 'Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis'.

2012-06-26 10:56:36 lees verder